همانگونه که پیش بینی میشد انتخابات ایالات متحده بیش از آنکه برای آمریکایی ها مهم باشد برای مردم سایر نقاط مختلف جهان من جمله ایرانیان اهمیت داشت و نتیجه آن مهم تر !؟ مادامی که برخی سیاسیون با شرطی کردن اقتصاد ایران به وابستگی های خارجی و مبادلات بانکی؛ بهبود وضع اقتصادی کشورمان ایران را رفع تحریم ها یکسان میانگاشتند و این یکسان انگاری مترادف بود با بودن یا عدم حضور آمریکا در برجام؛ پس سعی نمودند از تمایل بایدن نامزد ریاست جمهوری آمریکا برای ایران و ایرانی یک سوپرمن تمام عیار بسازند تا از این بن بست فعلی اقتصادی خارج شوند. این رویه استمرار داشت تا اینکه بایدن تقریبا به پیروزی رسید و فرآیند انتقال قدرت با کش و قوس هایی خاص در آمریکا سر و سامان یافت اما نابه هنگام اتفاقی معادلات را پیچیده کرد: ترور دانشمند هسته ایران در آبسرد تهران!؟
مادامی که ترور شهید فخری زاده ایران را در حیرت فرو برده است و جهانیان را در انتظار تصمیم ایران برای انتقام گیری یا حتی عدم انتقام از مسببان قرار داده است. گزینه مشاور امنیت ملی بایدن علیرغم خروج یکجانبه از برجام و برای بازگشت مجدد امریکا به برجام برای ایران شرط گذاشت.
گزارش روزنامه نیویورک تایمز
روزنامه نیویورک تایمز در گزارشی با اشاره به وعده های جو بایدن درباره بازگشت به توافق هسته ای ایران نوشت، «جیک سالیوان» گزینه تیم بایدن رئیس جمهور احتمالی بعدی آمریکا و کسی که در مذاکرات محرمانه با ایران قبل از آغاز مذاکرات منتهی به برجام نقش داشت در سخنرانی خود در دانشگاه مینه سوتا در روز چهارشنبه گذشته گفته، «این کاملا به ایران بستگی دارد.»
وی همچنین گفته، «اگر ایران موافقت کند که به تعهداتی که نقض کرده است بازگردد و آماده پیشبرد مذاکراتِ با حسن نیت برای توافق های بعدی باشد، آقای بایدن هم آماده است همان کار را انجام دهد.»
سخنان سالیوان در حالی مطرح میشود که دولت آمریکا طرفی بوده که برجام را ترک کرده نه ایران.
اعتراف نیویورک تایمز به نقش بایدن در حمله سایبری به تاسیسات هسته ای ایران
نیویورک تایمز در ادامه به این مساله اشاره میکند که، هرچند که جو بایدن از توافق هسته ای ۲۰۱۵ حمایت کرده است اما او در تصمیم گیری در زمینه حمله سایبری به تاسیسات هسته ای نطنز در سال ۲۰۱۰ نیز دخیل بوده است.
در سال ۲۰۱۲ رسانه های آمریکایی فاش کردند که ویروس «استاکس نت» برای عملیات مخرب علیه برنامه هسته ای صلح آمیز ایران مستقیما به دستور «باراک اوباما» رئیس جمهور وقت آمریکا طراحی و اجرا شده بود. جو بایدن در آن زمان معاون رئیس جمهور آمریکا بود.
درحالیکه گمانه زنیها درباره اقدامات احتمالی بایدن برای بازگشت آمریکا به برجام با توجه به وعده های انتخاباتی وی ادامه دارد، «وندی شرمن مذاکره کننده ارشد سابق آمریکا میگوید که این توافق یک شبه احیا نمیشود.»
شرمن اخیرا در مصاحبه ای در پاسخ به این سؤال که آیا برجام با توجه به خروج ترامپ از آن، برای آمریکا باقی مانده تا دولت احتمالی بایدن بتواند به آن بازگردد گفت: «هیچ شکی نیست که برنامه جامع اقدام مشترک اکنون مانند زمانی که از آن خارج شدیم نیست، اما اقداماتی که ایران انجام داده تقریباً قابل بازگشت است. آنچه رئیس جمهور منتخب، بایدن گفته این است که اگر ایران بار دیگر از این توافق به طور کامل تبعیت کند دولت او نیز به این توافق بازخواهد گشت. اما این اتفاق ساده نخواهد بود.»
منبع:
وبگاه خبری الف