ترکیه کشوری همسایه با سابقه تمدنی بسیار غنی که درهمین دوران تاریخی نزدیک به عصر ما عهده دار آخرین امپراطوری مسلمانان موسوم به عثمانی بودند،در حوزه تولیدات صنعتی و اقتصاد نیز چند منزل جلوتر از ایران است.
عملا در خلال و پایان جنگ جهانی اول بود که کشورهای عرب منطقه از فروپاشی عثمانی شگل گرفتند وترکیه امروزی هم با رهبری مصطفی کمال آتاترک و با شیوه مدرن پایه گذاری شد.
ترک ها به عنوان یک ابرقدرت تاریخی و سپس در دوران بازسازی و بازآفرینی هویتی خویش در قامت کشور ترکیه ارتباطات وسیعی با قدرت های بزرگ دنیا من جمله دولتهای اروپایی داشته اند و دارند. در عمل همین سطح ارتباطات است که در حوزه اقتصادی ترکیه، تولیدات ملی و صنعتی آنان هم دیده میشود.
با گشتی در بازار لوازم خانگی ایران متوجه میشود طیف وسیعی از برندهای لوازم خانگی موجود در بازار ترک هستند: بوش، فکر، بکو، کاراجا، امسان، گوسونیک و سینبو فقط برخی از برندهای لوازم خانگی ترک در ایران هستند. برندهایی که طیف وسیعی از کالاهای مورد نیاز کشورمان ایران را از یخچال فریزر و ساید بای ساید گرفته تا همزن وگوشتکوب برقی و حتی ریش تراش وموزن بینی را تامین میکنند.
اما فقط حوزه و بازار لوازم خانگی نیست که برندهای ترک در آن گوی سبقت را از برندهای ایرانی ربوده اند. چنانچه سری به محله مولوی تهران بزنید خواهید فهمید که در زمینه پارچه، چادر همهمین وضع است در پوشاک ترک هم نظر و اقبال عامه مردم به برندهای ترک بیش از برندهای ایرانی است اما براستی چرا؟
پاسخ واضح و روشن است همانی که در ابتدای همین مقاله به آن اشاره کردم: ارتباطات جهانی ترک ها و حرکت سینه به سینه ترک ها با قدرت های مهم سیاسی و اقتصادی. چه در زمان عثمانی و چه پس از آن و چه حالا که سعی میکنند با هر دلیل موجه وغیر موجهی در حوادث مختلف آسیای میانه، قفقاز وحتی سوریه و عراق حضور داشته باشند. بر خلاف ما ایرانی ها که ترجیح میدهیم گوشه عزلت و آسایش و آرامش اختیار کنیم و همین خلقوخوی مان به حوزه تولیدات و صنایع مان رسیده است. ما حتی حال نداریم به فروشگاه شهری که محصولات کارخانه مان در آن تولید میشود برویمو واکنش خریداران را رصد و پایش کنیم چه رسد به اینکه فرسنگ ها دورتر در یک فرهنگ و تمدن وبا مردمی با زبان دیگر بخواهیم بازاریابی و بازار سازی کنیم.
تا وقتیکه بازار ایران با رانت به شکل های مختلف و با بهانه حمایت از کالای ایرانی در اختیار تولیدکننده ایرانی باشد نیازی به حضور در بازارهای جهانی نیست پس طبیعی است که برندهای ایرانی در سرزمین مادری هم پایین تر از برندهای ترک- با رویکرد تهاجمی در تسخیر بازارهای دیگر – باشند.
البته این وضع مدتی است در حوزه لوازم خانگی ایران بنا به دلایل گوناگون تغییر کرده است اما اینکه روند تغییرات به سمت و سوی مثبت است یا خیر پرسشی است که در فضای چند لایه حوزه لوازم خانگی ایرا ن پاسخگویی به آن سخت و دشوار خواهد بود.
در این مقاله به صورت ویژه به معرفی چند برند ترک لوازم خانگی اشاره خواهیم کرد که در ایران هم حضور فعال دارند:
1- بکو : در سطح شهر یا امین حضور برند شاپ های بکو را شاید دیده باشید. بکو برند لوازم خانگی متعلق به گروه کوچ(هولدینگ کوچ) است .
کوچ هولدینگ (به ترکی استانبولی: Koç Holding) بزرگترین شرکت خوشهای ترکیه است که توسط وهبی کوچ (به انگلیسی: Vehbi Koç) (زاده ۲۰ ژوئیه ۱۹۰۱ - درگذشته ۲۵ فوریه ۱۹۹۶) کارآفرین و نیکوکار ترک تأسیس شد. شرکتهای تابعه، زیرمجموعه و فرعی گروه کوچ در حوزههای انرژی، صنعت خودروسازی، علوم مالی، خردهفروشی، ساختوساز، گردشگری، صنایع دفاعی، خدمات کشتیرانی، فناوری اطلاعات، سرمایهگذاری و مواد غذایی فعالیت مینمایند.
2- آرچلیک (Arçelik) : شرکت لوازم خانگی الکترونیکی ترکیهای است، که در زمینه تولید و توزیع نمایشگر، سینمای خانگی و تلویزیون، دیسک بلو-ری، دیسکگردان نوری، ماشین لباسشویی، ماشین ظرفشویی، یخچال، فریزر، جاروبرقی، کولر و لپتاپ فعالیت میکند.
شرکت آرچلیک در سال ۱۹۵۵ توسط وهبی کوچ راهاندازی شد و در حال حاضر دارای ۱۰ کارخانه تولیدی و شبکهای از ۴٬۵۰۰ شعبه توزیع و فروش محصولات الکترونیکی است، که لوازم خانگی خود را به ۱۰۰ کشور از جمله ایالات متحده آمریکا، چین و اروپا عرضه مینماید. شرکت آرچلیک چهارمین شرکت بزرگ لوازم خانگی در اروپا محسوب میشود. دفتر مرکزی این شرکت در شهر استانبول، ترکیه قرار دارد و سهام آن در بازار بورس استانبول معامله میشود. شرکت آرچلیک مالک برندهای گروندیگ، بکو، بلومبرگ، دفای و آرکتیک است. شرکت کوچ هولدینگ مالک اکثریت سهام آرچلیک است.
پس تا همین جا مشخص میشود که گروه شرکت های کوچ با دو برند مهم بکو و وستل وصدها کارخانه و زیرساختی که در حوزه لوازم خانگی در ترکیه بوجود آورده اند تا چه میزان در موفقیت ترک ها در حوزه لوازم خانگیموفق بوده اند.
لازم است درباره گروه کوچ، بخش خصوصی قدرتمند ترکیه و احتمالا سایر رقبای ترک آنها بیشتر بدانیم.
3- وستل:
وستل (به انگلیسی: Vestel) شرکت الکترونیک ترکیهای است، که در زمینه تولید لوازم خانگی، تجهیزات دفاعی و ارائه خدمات فناوری اطلاعات فعالیت مینماید.
شرکت وستل در سال ۱۹۸۴ راهاندازی شد. دفتر مرکزی این شرکت در شهر مانیسا، ترکیه قرار دارد و سهام آن در بازار بورس استانبول معامله میشود.
اطلاعات تماس -(پاسخگویی شنبه تا چهارشنبه 9 تا 17 و پنجشنبه 9 تا 13 )
شماره همراه: 09333256151
شماره تماس : 66740790 (021)
شماره تماس : 66748939 (021)
کد پستی : 1131643413
امکان دریافت حضوری کالا از فروشگاه فقط با هماهنگی های لازم وجود دارد.
ایمیل: shumiashop@gmail.com
شومیا ماحصل «سال ها تجربه در حوزه پخش و واردات لوازم خانگی» و «ایده پردازی و شور و نشاط جوانی» است که با ابزار روز و فناوری اطلاعات گره خورده است تا چند نسل از کارگزاران اجرایی و برنامه ریزی برای تحقق یک کسب و کار جدید مبتنی بر «مشتری مداری» و «خلق فرصتهای جدید» و «گسترش ذی نفعان اقتصادی»گرد هم آیند.
فروشگاه اینترنتی شومیا در طی یک فرآیند 5 ساله قصد دارد به یک فروشگاه اینترنتی عام و عمومی بدل شود. عرضه ی یخچال فریزر، ماشین لباسشویی و ظرفشویی،کولر آبی، بخاری، پنکه، جاروبرقی مونوتک،جاروبرقی وینسنت، مایکروفر ،ریش تراش و سشوار مک استایلر،اتو مو و اپیلاتور، تلفن همراه و تبلت در طی فازهای مختلف مورد هدف گذاری کاری شومیا است.
فروشگاه اینترنتی شومیا با شعار «شومیا، همراه شما در بازار» سعی خواهد نمود خلاءهای موجود در بازار کشور را بمنظور ارائه خدمت به ایران و ایرانی حتی المقدور پر نماید.
تمامی خدمات و محصولات سایت شومیا، حسب مورد دارای مجوزهای لازم از مراجع مربوطه میباشند و فعالیت های این سایت تابع قوانین و مقررات جمهوری اسلامی ایران است.